Програма Східного партнерства малому та середньому бізнесу

Де малому та середньому бізнесу можна знайти гроші на розвиток та знання?У представництві ЄС кажуть, що у Програмі Східного партнерства. У ході засідання Міжнародного трейд-клубу, що відбулось 31 січня у Київській ТПП, Даніель Крамер, радник, координатор з питань торгівлі відділу торгівлі та економіки представництва Європейського Союзу в Україні, презентував EU4Business – ініціативу ЄС щодо підтримки малого та середнього бізнесу (МСБ) у країнах Східного партнерства.
Вона, зокрема, надає можливість підприємствам з річним оборотом до 50 млн євро та кількістю працюючих – не більше 250, доступу до фінансування: кредити, фінансування інвестицій, пов’язаних з експортом, фінансування заходів щодо адаптації до стандартів ЄС, а також підтримка жінок-підприємців та стартапів. Фінансова допомога надається через банки та інші фінансові партнерські установи, значна частина цієї допомоги стала можливою завдяки непрямому фінансуванню з боку ЄС у вигляді кредитних гарантій. Кредити надаються як у гривні, так і у валюті, відсоткова ставка залежить від суми та термінів кредиту та становить від 5% у євро та від 14,8% у гривні при строках 6-120 місяців.
EU4Business також полегшує доступ до ринків: проведення бізнес-консультацій та тренінгів з експорту, створення можливостей для налагодження зв’язків та організація торгових делегацій до ринків ЄС.
Доступ МСБ до знань: надання консультативних послуг, консалтингової та технічної підтримки, проведення спеціалізованих тренінгів для розвитку навичок реалізується через мережу партнерських центрів інформаційної підтримки.
https://www.facebook.com/slaveudev/photos/a.557751527911033/778791542473696/

Comments are closed.