У Вишгороді відбулося засідання круглого столу «Інвестиційний потенціал Вишгородщини»

29го січня 2020 року у Вишгороді відбулося засідання круглого столу «Інвестиційний потенціал Вишгородщини».

На заході були присутні  голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко, в.о. голови Вишгородської райдержадміністрації Олексій Данчин, голова Фонду комунального майна Вишгородського району Костянтин Кожанов, начальник інвестиційного відділу ФКМ Віталій Дерпак, депутати Вишгородської районної ради,представники інших районів Київської області, організацій, фінансових та інвестиційних структур, експерти та науковці, громадські діячі. Мета заходу – обговорення питання нових інвестиційних можливостей та перспектив розвитку громад і територій, які стали можливими завдяки децентралізації та спонукають місцеві органи та бізнес скористатися європейськими інструментами підтримку проєктів розвитку, які у поєднанні з активізацією внутрішніх ресурсів здатні забезпечити нову якість життя населення. Присутнім було продемонтровано реальні механізми та інструменти налагодження ефективних комунікацій між усіма зацікавленими сторонами, що дає змогу використовувати інструменти залучення інвестицій та кошти міжнародної технічної і фінансової допомоги в реальному житті.

Відбулася презентація розроблених пропозицій для внесення до проекту інвестиційного паспорту Вишгородщини.

Під час свого виступу Ростислав Кириченко наголосив, що круглий стіл «Інвестиційний потенціал Вишгородщини» – важливий захід для Вишгородського району, адже влада та підприємці зацікавлені, щоб район став популярним серед туристів, так як це збільшить надходження до бюджету за рахунок туристичного та інших видів податків. Підприємці з Польщі, Литви та Китаю зацікавлені інвестувати у Вишгородський район і як наслідок, незабаром підприємці з Китаю відкриють у Катюжанці завод з виробництва покриття для підлоги. А також додав, що на минулому тижні вібулася вагома подія для України, створено новий спільний проект – UIBA(«Українська Міжнародна Бізнес Асоціація») – WTCKyiv (WORLD TRADE CENTRE ASSOCIATION) таSinbex, який сприятиме інвестиційній, культурній і соціальній взаємодії між Україною та світом.

На форумі були презентовано актуальні сфери і напрями інвестування у Вишгородському районі та пропозиції до інвестиційного паспорту, визначені на основі аналітичного дослідження стратегічних документів України, які задають вектор сталого інноваційного розвитку держави, регіонів та окремих галузей на період 7-10 років.

Такий захід – це можливість продемонструвати потенційним партнерам прозорість районної влади, надати чітке представлення про економічний та інвестиційний потенціал району та створити передумови для залучення інвестицій.

 

Цікаві презентації в рамках заходу:

Презентаційний каталог інвестиційного паспорту Вишгородського району

Туризм як каталізатор розвитку регіону та активізації співпраці бізнесу та громад. Концепти ідей туристичних магнітів (Тетяна Тимошенко та Павло Бабенко)

Німецький досвід – українському бізнесу: Служба старших експертів -SES (Віра Кузнецова, Європейський офіс, Торгово-промислова палата України) – http://bit.ly/31bSbfK

Активізація громадян з метою їх залучення до розбудови потенціалу своїх громад. Презентація програми British Council «Активні громадяни» як компонента нової європейської програми House of Europe (Ганна Скитьова) – http://bit.ly/3b9VoRQ

Організатор заходу інвестиційний відділ ФКМ Вишгородського району, співорганізаторами заходу були Організаторами даного заходу виступили Вишгородська районна рада Київської області, Громадська організація Клуб економістів за сприяння Всеукраїнської Федерації роботодавців у сфері туризму України та Замок-готель “Вишеград”.

 

Comments are closed.