ОВ «Чіпси Люкс» дочірне підприємство «Монделіс Україна»

ТОВ «Чіпси Люкс» є дочірнім підприємством «Монделіс Україна» і найбільшим виробником картопляних чіпсів в Україні. У 2013 році фабрика виготовила 13 тисяч тон продукції. За понад 13 років роботи тут виготовлено загалом понад 100 тисяч тонн солоних снеків. На підприємстві, що розташоване в селі Старі Петрівці Київської області, виробляють чіпси під торгівельними марками «Люкс» та Estrella. Продукція підприємства експортується до Білорусі, Молдови, Грузії, Вірменії, Азербайджану та Росії.

Промислову та насіннєву картоплю компанія вирощує в рамках власної аграрної програми у співпраці з майже 30 господарствами України з Тернопільської, Житомирської, Вінницької, Київської, Чернігівської, Львівської, Херсонської, Хмельницької, Волинської, Сумської, Черкаської областей. Процес вирощування картоплі повністю контролює «Монделіс Україна».

Фабрика виділила 35 млн. грн. і обладнала свої склади найновішим обладнанням. Наприклад, по системі спеціальних каналів подається повітря, яке забезпечує температуру не нижче +8°С та рівень вологості на рівні 96-99%. Приміщення освітлюють спеціальним зеленим світлом, щоб картопля не зеленіла. На утримання складів компанія щороку виділяє 5,5 млн. грн. В Україні на сьогоднішній день немає аналогів цим складам.

Фабрика ТОВ «Чіпси ЛЮКС» працює за міжнародними стандартами ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007, FSSC (схема сертифікації, що базується на ISO 22000:2005, принципах HACCP та ISO/TS 22002-1:2009).

За роки діяльності «Монделіс Україна» інвестувала в розвиток фабрики понад 300 млн. грн. Зокрема в 2008–2010 роках компанія вклала близько 40 млн. грн. у проект реконструкції очисних споруд з використанням технології мембранного біореактора та збільшення їхньої потужності. А на початку 2013 року закінчила інвестиційний проект вартістю 50 млн. грн. із будівництва та запуску нової виробничої лінії.

Фабрика постійно опікується потребами місцевої громади. Лише за останні три роки у проекти соціальної відповідальності на території Київської області було інвестовано понад 1 млн. грн.

На ТОВ «Чіпси Люкс» сьогодні працює понад 300 осіб. Фабрика має добре сформований пакет соціальних пільг для своїх працівників та є одним із найбільших платників податків у Вишгородському районі.

с. Старі Петрівці, Вишгородський район, Київська обл.

Comments are closed.